News

onderschat relatiegeschenken niet!

Iedereen bevindt zich momenteel op het online speelveld en hierdoor is de concurrentie moordend. Inspelen op offline marketing maakt juist dat je kunt floreren en je een onderscheidend vermogen biedt. Een relatiegeschenk weggeven aan zakelijke klanten is een vorm van offline communcatie die best wel onderschat wordt. Waarom je ze juist wel moet meenemen in je marketingstrategie? Wij geven je hier 5 redenen voor.

Concurreren (of onderscheiden)

door merkbeleving

Creëer een band met jouw klanten met de relatiegeschenken van DDG Promotions

Je kunt je onderscheiden van de concurrentie door het inzetten van Customer Intimacy. Een waardestrategie waarbij je klantenpartnerschap centraal zet. Een goed voorbeeld van bedrijven die dit toepassen zijn bedrijven zoals Bol.com en CoolBlue. Een band opbouwen met je klant, creëert een grotere betrokkenheid en loyaliteit.

Pas persoonlijke en unieke relatiegeschenken met logo toe binnen de Customer Journey en je zult zien dat dit wordt versterkt. Een eenvoudige manier waarmee je laat zien dat je om de klant geeft. Voeg een persoonlijk handgeschreven kaart toe waarop je schrijft wat je zo waardeert aan de samenwerking en waarom je dit met hulp van een gift benadrukt. Het uitdelen wordt nog persoonlijker en het partnerschap staat nog meer centraal.

Er is een internationaal onderzoek geweest dat laat zien dat (potentiële) klanten positiever denken over bedrijven waar ze een relatiegeschenk van krijgen. Zij zijn maar liefst 2,5 keer eerder geneigd een positieve mening te hebben na ontvangst van een geschenk. Je beïnvloedt de merkbeleving, wie wil dat nou niet?!

De waardeverhouding

van een aankoop

Bied iets extra’s bij een aankoop. Hierdoor verander je de waarde. Je hoeft niets aan de prijs te veranderen, maar door dat extraatje wordt de aankoop toch goedkoper geschat. Je trekt eenvoudig de aandacht door dit verrassingselement. Het resultaat? Op de langere termijn een hogere brand awareness en merkloyaliteit.

Kijk eens om je heen. We hebben allemaal wel ooit iets gekregen bij een aankoop. De merknaam valt iedere keer weer op wanneer je het gebruikt. Bijvoorbeeld die paraplu die je kreeg van de locatie waar je was omdat je door de regen naar huis moest. Dat je bedrijf beter wordt herinnert blijkt ook uit het onderzoek. Maar liefst 85% van de ontvangers kan zich de gever van het geschenk nog herinneren!

Relatiegeschenk van DDG Promotions

De wet van

Wederkerigheid

We kunnen onze mail niet openen of we worden overspoelt met nieuwsbrieven waarin de ene een nog hogere korting biedt dan de ander, maar… bij aankoop van een minimaal bedrag.

NEE! Wees wederkerig.

We kennen het stiekem allemaal, je moet eerst iets geven voordat je er iets voor terug krijgt. Maak de gift betekenisvol, handig, onverwachts of persoonlijk en je zult zien dat er zonder verwachting iets terug zal komen. Ga aan de slag met incentives en je zal er van nature iets voor terug krijgen. Van het afname van jouw producten of dienst tot het achterlaten van een review of positieve mond-tot-mondreclame.

Vergeet mij niet

de basis van jouw bedrijf

Dat relatiegeschenken extern goed werken is duidelijk, maar ook intern zijn deze toepasbaar. Personeel is de basis van een bedrijf en daaorm is employer branding, je merk als werkgever, ook heel belangrijk!

In deze tijd is het vinden en dus ook het behouden van personeel een grote uitdaging. Dus is het uitspreken van de waardering nog belangrijker. Geef medewerkers het gevoel dat ze écht onderdeel uitmaken van het bedrijf en hij of zij kan zelfs merkambassadeur worden en dit zonder verwachting ook naar buiten uitdragen. Goed voor de imago, want mensen willen daardoor bij jou werken. Het gehele jaar door kun je dit toepassen, een persoonlijk gekozen gift en juist het verrassingselement scoort hoog.

Vergeet niet, zorg dat het een geschenk is dat men in het werk en/of privé kan gebruiken.

 

Team van DDG Promotions

Geef aandacht

aan elkaar

Nieuwe klanten generen, het blijft een investering. Wist je dat dit gemiddeld vijf keer meer kost dan het behouden van een bestaande klant? Pas een goede marketingstrategie toe en de binding en relatie met je bestaande klant wordt versterkt. Loyale klanten; gouden woorden voor iedere marketeer.
Het soort geschenk en het moment blijven belangrijk. Zo zijn duurzame relatiegeschenken die bijdragen aan het milieu erg populair tegenwoordig.
Tijdens een verrassing heeft ons brein een tijdelijke focus. Andere mentale processen staan op dat moment even on hold. Dus; alle aandacht voor jou!
Integreren van relatiegeschenken is dus een must. Of je ze nu toepast op een evenement voor lead generatie, inspeel op de wet van wedekerigheid, als blijk van waardering naar je personeel of om je zakelijke relaties te prikkelen.
Heb jij je relatiegeschenken al opgenomen in je marketingstrategie?!

Onze klanten

zij gingen je voor!

DDG-logos-7
DDG-logos-8
DDG-logos-9
DDG-logos-10
DDG-logos-11
Utrecht Region
DDG-logos-14
AnyLinQ
DDG-logos-1
DDG-logos-2
DDG-logos-3
DDG-logos-5
DDG-logos-6
Tata Consulntacy Service
Okta logo
Walkme logo
Azul logo

Meer nieuws!

En cases

Eindejaarsgeschenken voor medewerkers

Eindejaarsgeschenken voor medewerkers

In een paar maanden staat de vakantie volledig in het teken van Sinterklaas Kerst en Oud en Nieuw. En dat betekent drukke schema’s en last minute shoppen! Zet een geschenk niet op je last-minute lijst, maar bestel je geschenken nu!

Lees meer
Reiscadeau ideeën

Reiscadeau ideeën

Top reiscadeau ideeën Maak je klaar om de warmte te voelen, want de zomer komt eraan!Reizen kan één van de meest...

Lees meer
Auto Draft

Auto Draft

Dit zijn de redenen om de zomerartikelen te bestellen in de DDG-webshopMaak je klaar om de hitte te voelen, want de...

Lees meer

Contact

Send us a message

Office

Baarnsche Dijk 4-B;
Kantoor BG-01

3741 LR Baarn